Peru-reisbeschrijving - I Sing Projects

Contact            Over ons            Nieuws!

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reisbeschrijving Zangreis naar Peru.

Lima
In circa 12 uur tijd vliegen we rechtstreeks van Amsterdam naar Lima. Het laatste deel van de vlucht voert ons over de met sneeuw bedekte toppen van het Andes gebergte dat zich uitstrekt over de gehele lengte van het Zuid-Amerikaanse continent.  

Lima is één van de droogste hoofdsteden ter wereld. Het is gelegen aan de voet van het Andes gebergte waardoor stormen en regen blijven in het gebergte. Het gebrek aan regenval zorgt er ook voor dat de stad is omgeven door woestijn. Door de directe ligging aan de stille oceaan heerst er een mild klimaat.

De eerste dagen verblijven we in een comfortabel hotel in de wijk Miraflores. In dit deel van de stad liggen vele groene parken, winkels,gezellige barretjes en goede restaurants.  Tevens is het strand op loopafstand. Tijdens ons verblijf in de stad leren we het eerste Peruaanse koor kennen en wordt er voor het eerst gezongen. Uiteraard gebruiken we de dagen ook om de stad en directe omgeving te leren kennen.

Dat de stad een zeer belangrijke rol speelde ten tijde van de kolonisatie van Zuid-Amerika is nog altijd goed zichtbaar in het historische centrum. Plaza Mayor met haar bouwwerken van grote culturele betekenis, waaronder de kathedraal uit 1535 en het presidentiële paleis in Franse barok steil uit de 20ste eeuw, zijn dan ook UNESCO-werelderfgoed .

Peru heeft een zeer verrassende culinaire identiteit. De stad staat bekend als de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika.  Ceviche is door overweldigende aanbod van verse vis het meest populaire gerecht. Daarnaast is een veelzijdig aanbod van heerlijke gerechten met vlees,vis,  aardappelen, mais, mais en rijst. Voor de liefhebber is er dé nationale cocktail Pisco Sour. Een drankje met de gelijknamige likeur gemixt met limoen sap, eiwit, suikerstroop, bittertje en ijs.

Trujillo
Na een aantal dagen vervolgen we onze reis naar de zonnige kustplaats Trujillo. Deze stad met circa 920.000 inwoners ligt 600 kilometer ten noorden van LIma.  Het wordt ook vaak de stad van de eeuwige lente genoemd vanwege het aangename het zonnige klimaat dat er het hele jaar door heerst. De omgeving herbergt een grote geschiedenis dat terug dateert naar de Moche beschaving (100 na. Chr.). Hiervan bevinden zich net buiten de stad nog enige bouwwerken, waaronder Huaca de la Luna. In het levendige centrum van de stad bevinden zich veel kleurrijke koloniale en religieuze bouwwerken. De activiteiten concentreren zich met name rondom plaza de Armas en de historische straat Paseo Pizarro vol met authentieke winkels en restaurants.

Niet ver van de stad ligt Huanchaca strand. Het ligt op 10 minuten van het centrum en Hier kunt u lekker langs het zandstrand slenteren en genieten van de zon, zee en een koel drankje. Er is ook een pier waar De plek staat ook bekend om de lokale vissers " Caballitos" genaamd, welke met authentieke rieten bootjes het water trotseren.  Het meest populaire Peruaanse gerecht Ceviche is ook in deze kustplaats ontstaan.

Een bezoek aan een van de lokale markten is een fantastische manier om in aanraking te komen met de lokale cultuur.  Midden in het centrum wordt Mercado Central gehouden, waarbij er bij honderden kraampjes een enorme diversiteit kent, met alles van van lokale lekkernijen tot goedkope kleding en een vlotte knipbeurt op z’n Peruaans.

Hoewel Peru het meest bekend is vanwege de ruïnes Inca beschaving zoals Machu Picchu, zijn er ook ruïnes van eerdere beschavingen te vinden. Enkele daarvan liggen op slechts 15 minuten rijden van Truijillo. Chan Chan was de hoofdstad van het Chimu koninkrijk, een rijk dat het hoogte punt kende in de 15e eeuw.  Momenteel zijn er indrukwekkende lemen ruïnes van onder meer de paleizen te bewonderen.

Cajamarca
Vanuit Trujillo maken we een prachtige reis van 240 kilometer door het Andes gebergte naar Cajamarca. Deze middelgrote stad ligt gelegen op 2.600 meter boven zeeniveau, en wordt omgeven door prachtige groene bergpartijen. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis wat ook zichtbaar is door de grote hoeveelheid koloniale architectuur. Een goed voorbeeld hiervan is "El Mirador de Santa Apolonia", wat op loopafstand ligt van het centrum. Wat na het betreden van 100 traptreden een prachtig uitzicht geeft over de hele stad en haar omgeving. Aan de top bevindt zich een bijzonder wit kerkje uit 1854. Tevens bevinden zich enkele inscripties en een stenen troon uit de Inca tijdperk en de Chavin tijdperk (500 v. Chr).

Vanwege de ligging kan het ‘s avonds behoorlijk afkoelen naar temperaturen van slechts 6 graden. Overdag is het aangenaam, maar gemiddeld een paar graden kouder dan in Cajamarca. Ook kan er sprake zijn van af en toe een regenbui. Het kan even wennen zijn aan de ijlere lucht, hierdoor kunnen inspanningen net wat meer energie kosten.

Een bijzondere plek zijn de
Baños del Inca gelegen op 6 kilometer buiten Cajamarca. Hier bevinden zich een aantal recreationele en historische thermische baden.  Het water bevat vele mineralen en heeft een temperatuur van 65 graden Celsius. De Inca’s waren de eerste die rond deze natuurlijke bron baden aanlegde om er te kunnen ontspannen.

Chiclayo
Opnieuw vertrekken we na een aantal dagen naar de kustregio. Ditmaal om onze reis te vervolgen naar Chiclayo. Het is op de drie na grootste stad van het land met indrukwekkende archeologische ruïnes, goed bewaarde koloniale architectuur en heerlijke culinaire specialiteiten.  De nabijgelegen stranden, waaronder Playa Pimentel, behoren tot de beste van Peru en zijn een populaire strandbestemmingen.

Net als Trujillo heeft Chiclayo een mild en droog klimaat met aangename temperaturen van rond de twintig graden. Overigens is het verstandig om bij blootstelling aan de zon altijd een goede factor zonnecrème te gebruiken, de zon is in Peru namelijk een stuk feller als in Nederland.

Iquitos
Als laatste brengen we een bezoek aan Iquitos en het Amazone gebied. Wegens de ligging ten midden van het regenwoud is de stad alleen per boot en het vliegtuig te bereiken, wij zullen de reis afleggen met het vliegtuig. De stad is de op vijf na grootste stad van het land en wordt vanwege haar ligging ook wel de hoofdstad van de Peruviaanse Amazone genoemd.  In de 19de eeuwe maakte deze regio  een grote groei door vanwege de rubberboom. Duizenden Europese immigranten trokken in deze periode naar de stad in de hoop om een fortuin te verdienen. Hieraan dankt de stad een bijzondere mix van architectuur met onder meer een bouwwerk van de Franse architect Gustave Eiffel. Er rijden overigens opvallend weinig auto’s in de stad. Veel vervoer vindt plaats middels een moto-taxis.

De stad is door de diversiteit van culturen en unieke ligging een prachtige afsluitng van onze reis. De stad biedt in de prachtige omgeving omringt door het amazone gebied heel veel indrukken. De Belen markt is de grootste traditionele Peruaanse markt in het Amazone gebied. Wat een goede beeld geeft van de veelal unieke producten van dit gebied.

Na twee dagen Iquitos verruilen we de stad voor een meerdaagse tocht door het Amazone gebied. Waarbij we overnachten in een sfeervolle logde tenmidden van de natuur.  De comfortabele lodge vormt het uitgangspunt van vele boottochten over de Amazone rivier.  Samen met vele wandeltochten met een ervaren gids ontdekken we op deze wijze de bijzondere flora en fauna van de Amazone.  Een prachtig avontuur om onze reis naar Peru mee af te sluiten.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu